Rick Riordan

Rick Riordan
Bild: Creative Commons

Rick Riordan föddes den 5 juni 1964 i staden San Antonio i delstaten Texas. Han var först under ett antal år engelsklärare innan han debuterade som författare med serien Tres Navarre som är en serie för vuxna. Hans mest kända böcker är serien Percy Jackson. Han har även skrivit serien Olympens hjältar, Magnus Chase, Kanekrönikan och Apollon som alla handlar om respektive grekisk och nordisk mytologi. Den sista boken i serien om Apollon kommer i september och det spekuleras att det kanske kommer en serie med irländsk mytologi snart. De två första Percy Jackson-böckerna har filmatiserats men båda fått väldigt dåliga betyg av filmkritiker. En tv-serie är på gång.

Källor: Wikipedia och BonnierCarlsen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s