Olympens hjältar: Olympens blod

Olympens blod

Av Rick Riordan, Översatt av Ylva Spångberg

Betyg: 4.5 av 5.

Den slutliga striden mot Gaia närmar sig. Argo II är på väg mot Aten medans praetor Reyna, Nico di Angelo och coachen Hedge är på väg mot Halvblodslägret med Athenas Parthenos med skuggresor. Fast skuggresorna tär väldigt mycket på Nicos krafter. Tydligen ska statyn göra så att grekerna och romarna att sluta fred (Den är väl magisk eller nåt). Resan kommer inte att bli enkel för varken besättningen på Argo eller för Reyna, Nico och Hedge. De är förföljda av jätten Orion1. Och tänk om de inte ens hinner fram till Halvblodslägret innan den 1 augusti, då Octavianus ska anfalla Halvblodslägret och Gaia ska försöka vakna. Men grekerna och romarna måste ha slutit fred för att gudarna ska vara i skick att strida och för att Gaia ska kunna besegras. Men Octavianus vill inte ha fred med grekerna. Han har börjat anställa diverse monster och landsförvisade romare till sin armé. Tydligen resonerar han så att om grekerna utplånas så kommer gudarna bli i skick att strida igen. Om det nu inte är så att han är kontrollerad av Gaia eller rent av är på hennes sida… Skuggresorna kan bara göras i korta bitar och efter en skuggresa måste Nico vila. Och den där jätten, Orion verkar inte att leka med…

Under tiden åker Argo II mot Aten. De måste välja mellan att åka runt Peloponessos eller att åka genom Korinthkanalen. På Ithaka träffar de de gamla friarnas spöken (som nu jobbar för Gaia). De lyckas få ur de gamla skurkarna att vägen runt Peloponessos är säkrast. Men det betyder inte att den är säker. Tvärtom. Fast den är tydligen lite säkrare än vägen genom Korinthkanalen. Att åka där är tydligen självmord. På vägen måste de hitta Pylos gift, den kedjade gudens hjärtslag och helarens bot. Alla dessa tre saker behövs tydligen för att besegra. Men det värsta är att för att Gaia ska kunna besegras måste minst en person på Argo II dö…

En väldigt bra bok. Den kommer på andra plats i serien, efter Athenas tecken. Fast den kan ändå inte slå Percy Jackson-serien. Inte för att det betyder att man inte ska läsa den eller något. Kort sagt; läs den.

1En jätte från den grekiska mytologin som en gång var med i Artemis jaktsällskap men som sen blev förälskad i Artemis och blev gjord galen av Apollon så att han började massdöda djur. Till slut dödades han av Gaia (Tack, mamma!).

En kommentar

  1. Jag förstår att det är mycket spännande. Jag undrar fortfarande vad jag gör om Argo II inte seglar runt Korintkkanalen utan styr kurs mot Talludden?
    Farmor

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s