Percy Jackson: Striden om Olympen

VARNING: Om du inte läst förra boken om Percy Jackson och tänker läsa den, läs inte denna recension, den innehåller spoilers!!!

Striden om Olympen – Rick Riordan – Bok | Akademibokhandeln

Av Rick Riordan, Översatt av Torun Lidfeldt Bager

Betyg: 5 av 5.

Kriget närmar sig. Och Percys sommar börjar inte särskilt bra. Att misslyckas med ett uppdrag och komma tillbaka med ett bud om död är inte någon bra start på sommaren. Och snart tänker Kronos invadera Manhattan och förstöra Olympen. Percy kommer aldrig att klara att besegra Kronos. Men Nico di Angelo har ett förslag som kan hjälpa Percy att få den styrka som behövs. Men Percy är väldigt tveksam till förslaget. Det är något väldigt farligt. Nämligen att… bada i floden Styx1! Det kan rentav leda till Percys död. Till slut bestämmer sig Percy att göra det. Men innan han och Nico lyckas ta sig till floden Styx blir de stoppade av Hades2, och han har andra planer för Percy. Percy blir fängslad i en av Hades fängelsehålor. Som tur är lyckas han med Nicos hjälp smita till floden Styx och bada där. Och när Hades väl kommer ifatt de har Percy redan blivit ostoppbar och låter sig inte fängslas igen. När Percy är tillbaka ovan jord (Goda gudarna, vad skönt) har Kronos styrkor redan gjort sig klara att anfalla. Percy skickar iväg alla halvbloden att vakta alla broar till Manhattan. Men Kronos arméer är för många, och för starka. Och alla gudarna är upptagna med att slåss mot Tyfon3 så någon hjälp från de kommer inte att komma i första taget. Kronos styrkor pressar Percys manskap närmare och närmare Olympen. Och snart är Tyfon också framme i New York. Percy får ett erbjudande om att ge upp försvaret och bli skonad av Kronos men avböjer. Men kommer Percy verkligen lyckas? Rachel säger till och med att det inte är Percy som är hjälten… När Kronos väl antagit sin sanna form är han omöjlig att stoppa… Och Kronos tänker göra det väldigt snart…

1Flod som ligger i underjorden. Om badar i den kan man bli imun mot skador men riskerar också att dö.

2Dödens och underjordens gud i den grekiska mytologin.

3Monster från den grekiska mytologin. Tyfon är ett av de fruktansvärdaste monstren; han är alla monsters far.

2 kommentarer

  1. Så väldigt spännande ! Hades är inte att leka med-’ ej heller Kronos. Hur slutar det ?
    Undrar
    Farmor

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s