Percy Jackson: Kampen om labyrinten

VARNING: Om du inte läst förra boken om Percy Jackson och tänker läsa den, läs inte denna recension, den innehåller spoilers!!!

Kampen om labyrinten - Rick Riordan - Storpocket | Bokus

Av Rick Riordan, Översatt av Torun Lidfeldt Bager

Betyg: 5 av 5.

Percy ska äntligen få komma tillbaka till Halvblodslägret! Men innan han lyckas ta sig dit blir han först attackerad av ett gäng cheerleader-empusor och måste sen åka ända till lägret med en arg tjej (Annabeth). Och väl framme i lägret får han veta att Kronos1 arméer snart kommer att anfalla halvblodslägret via labyrinten. Det konstiga är att det inte finns någon känd ingång till labyrinten…

En kväll när alla halvbloden ska göra en träningslek i skogen blir Percy och Annabeth som blir indelade i samma lag anfallna av tre skorpioner på samma gång. De inser snart att de aldrig kommer att lyckas med att döda alla skorpionerna så de söker skydd i en bergsklyfta. Då ramlar de ner i en tunnel… De kommer snabbt på att det måste vara en ingång till labyrinten. Luke tänker antagligen använda den här ingången. Han kände ju till lägret bättre än någon annan! Men att hitta i labyrinten är inte särskilt lätt… Percy och Annabeth stannar i klyftan i fem minuter men de kommer ut har det gått flera timmar! Alla har hunnit bli väldigt oroliga. Percy och Annabeth berättar vad de kommit på. Då berättar Keiron att Daidalos2, uppfinnaren av labyrinten, hade ett navigeringssystem till labyrinten, nämligen Ariadnes tråd3. Tänk om Luke planerar att försöka få Ariadnes tråd! Det blir bestämt att Percy , Annabeth, Grover och Tyson ska få gå in i labyrinten och försöka hitta Daidalos. Men det ända labyrinten vill är att förvirra dig… Och döda dig! En kille vid namn Chris Rodriguez var inne i labyrinten, och när han kom ut var han helt galen. Få kommer in i labyrinten, nästan inga kommer ut. Och Percy och hans vänner kanske kommer att bli labyrintens nästa offer…

1Titan (en slags gud) från den grekiska mytologin.

2Uppfinnare från den den grekiska mytologin.

3Magiskt föremål från den grekiska mytologin.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s