Percy Jackson: Titanens förbannelse

VARNING: Om du inte läst förra boken om Percy Jackson och tänker läsa den, läs inte denna recension, den innehåller spoilers!!!

Titanens förbannelse – Rick Riordan – Bok | Akademibokhandeln

Av Rick Riordan, Översatt av Torun Lidfeldt Bager

Betyg: 5 av 5.

Grover har hittat två nya halvblod vid namn Nico och Bianca på en militärskola vid namn Westover Hall och behöver hjälp. Percy, Annabeth och Thalia (Flicka som var en tall ända till slutet av sista boken) tar sig till Westover Hall för att hjälpa honom. De försöker smälta in i skolbalen som arrangeras men plötsligt försvinner de två halvbloden. Percy bestämmer sig för att leta efter de helt själv. Han kommer ut i hallen. De är där men plötsligt kommer doktor Thorn, en mantikora1 och tillfångatar Percy och de två halvbloden. Som tur kommer Percys vänner till hans hjälp men inte ens de alla tillsammans är lagom starka att besegra doktor Thorn. Då kommer, ganska oväntat, Artemis jägare2 till deras hjälp. Men doktor Thorn förstår att det är kört och hoppar nerför ett stup… Med Annabeth på ryggen!

Jägarna följer med till Halvblodslägret. Några dagar senare berättar Zoë Nattskata att hon drömt om Artemis3. Zoë tror att Artemis är i fara och behöver hjälp, därför vill hon ge sig ut och leta efter Artemis. Kentauren Keiron, lägrets ledare bestämmer att det är en bra idé. Tre jägare och två lägermedlemar får ge sig av. Percy vill vara en av de men blir nerröstad. Men då blir en av jägarna skadad och det blir bestämt att bara fyra personer ska åka. Fast Percy bestämmer sig att åka ändå. Men profetian säger att minst två personer kommer dö…

1Missilstjutande monster från den grekiska mytologin.

2Ett gäng med odödliga jägarinnor som jagar tillsammans med Artemis3.

3Jaktens och månens gudinna i den grekiska mytologin.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s