Det mystiska huset

Omslagsbild: Det mystiska huset

Av Petter Lidbeck

Betyg: 5 av 5.

När Pella och tvillingarna Tyra och Siri går till skolan går de förbi en sur gubbes hus. Siri brukar sjunga när de går förbi. Hon kallar gubben för Glader. En dag när de går till skolan är Glader inte där. Efter skolan ringer de på. Ingen öppnar. Då så går Siri och spionerar lite. Hon upptäcker att mystiska gubbar håller på med någonting. Pella, Tyra och Siri bestämmer sig för att spionera lite till. Då kommer en tant fram till de och frågar vad de håller på med. Pella, Tyra och Siri kan inget mer än att berätta. Nästa dag visar det sig att tanten var en brottsling och att de mystiska gubbarna var poliser som som spionerade på tanten. Och nu har tanten flytt. Poliskommissarien blir arg på Pella, Tyra och Siri. Fast Siri låter sig inte stoppas. Hon fortsätter att leka detektiv ändå. Hon letar upp en soppåse som tanten slängde. I den hittar hon ett kvitto från en affär. Då går hon till affären. Sen får hon se en långhårig mc-kille vid namn Ronny. Hon ringer på hos Ronny. Men i dörren står… Gissa! Tanten. Siri och Pella blir kidnappade. Och tanten planerar att använda de som utpressningsmedel…

Jag tyckte boken var jättebra. Den var väldigt spännande men också väldigt intressant. Rekommenderas!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s