The 39 Clues: Benknotornas labyrint

Benknotornas labyrint (kartonnage)

Av Rick Riordan, Översatt av Olle Sahlin och Monica Sahlin

Betyg: 5 av 5.

Syskonen Amy och Dan Cahill är föräldrarlösa. Deras föräldrar dog i en brand. De har hela tiden skickats runt bland förmyndare som inte brytt sig ett smack om de och som i sin tur skickat runt de bland en massa au-pairflickor. Den enda släkting som verkligen brydde sig om de var deras mormor Grace. Hon gick på museum och sånt väldigt ofta med Amy och Dan. Men nu är Grace död. Amy och Dan ska till hennes begravning. Där får de veta att de är inbjudna till uppläsningen av deras mormors testamente. De får välja mellan att få en miljon dollar eller att få den första ledtråden till någon slags skattjakt. Efter en stunds funderingar bestämmer de sig för att båda ta ledtråden. Men hur ska två föräldralösa barn kunna resa jorden runt? Som tur lyckas de övertyga sin au-pair Nellie Gomez att följa med. Jakten leder de först till Philadelphia och sedan till Paris. Men det svåraste är inte att hitta nästa ledtråd. Det svåraste är att överleva de mångfaldiga attackerna och sveken från sina brutala, maktgalna och otroligt svekfulla släktingar.

Genom att läsa den här boken har jag lärt mig mycket saker. Rick Riordan, även författare till böckerna om Percy Jackson, har hittat på en början till en mycket spännande historia. Jag rekommenderar den här boken!

3 kommentarer

  1. Hej
    Så spännande och lite ruskigt! En riktig äventyrsbok. Undrar just om en gammal farmor vågar läsa den.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s