David och Larissa: Den 13 gästen

Bildresultat för david och larissa

Av Martin Widmark

Betyg: 5 av 5.

Klasskompisarna David och Larissa ska åka på läger i en stugby där de ska studera olika växter. När de undersöker vad som växer under olika träd kommer plötsligt en medelålders man fram till de. Då känner David igen honom. Det stod om honom i tidningen. Tydligen heter han George Merveaux och har han uppfunnit någon slags sändare som man sätter upp i telefonmasterna så att de fungerar mycket bättre. Han hälsar och går vidare till ett stängt gruvschakt. Larissa undrar vart han gick så de går och kollar. Men han är försvunnen! Tyvärr lyckas de därför inte göra sin uppgift. Nästa natt ger de sig iväg för att leta i gruvschaktet. Där träffar de en klon av Larissa. Sen träffar de även några av tidernas smartaste människor som till exempel Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Marie Curie och flera andra. När genierna ska äta middag får David och Larissa prata med någon som de tror är en utomjording. Utomjordingen berättar för de om sina hemska planer. Han tycker att människan är en självisk och förstörande varelse och tänker därför sterilisera hela mänskligheten, så att människan inte längre kan fortplanta sig! Kommer David och Larissa lyckas att stoppa utomjordingen, eller kommer mänskligheten att utplånas? En väldigt spännande bok, jag rekommenderar den.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s