Pax: Bjäran

Bildresultat för bjäran

Av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Betyg: 5 av 5.

Alrik och Viggo ska ha friluftsdag. De ska spela golf. Ingen av de ser fram mot det särskilt mycket. På köpet leds det hela av Thomas, Simons dumma pappa. Alrik säger att han fryser och får, som tur är, gå hem. Precis när Alrik går lyckas Viggo att göra hole-in-one! Tyvärr får inte Viggo vara glad särskilt länge. I omklädningsrummet märker alla att de blivit bestulna. Telefoner, jackor, surfplattor och mycket mer har stulits. Thomas misstänker så klart direkt Alrik. Han gick ju till omklädningsrummet före alla andra, menar Thomas. När de åker hem med Anders (de bor hos Anders och Laylah) glömmer Alrik sin ryggsäck i bilen, så han går för att hämta den. När Soran, Anders kompis, går för att hämta sina pengar, som låg i bilen, är pengarna borta! Just då kommer Thomas och berättar om stölden i omklädningsrummet och tvingar Anders att söka igenom Alriks och Viggos rum. Som tur hittar han inget. Och det är inte slut! Stölderna fortsätter i hela Mariefred. Snart förstår Alrik och Viggo att svarthäxan, som också skapade nidstången, grimmen och mylingen (se Nidstången, Grimmen och Mylingen, ovan) har skapat en bjära. Det de inte vet är att denna bjära är olik andra bjäror. Ju mer saker den tar, desto större blir den. Den kan nog döda en människa, om den vill. Och denna människa kan tänkas vara Alrik…

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s