Pax: Mylingen

PAX. Mylingen

Av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Betyg: 5 av 5.

Halloween närmar sig. Simon är lika dum som vanligt. En dag när han irriterar Alrik i matsalen så blir Alrik så irriterad att han går iväg utan att äta något. När han kommer hem på eftermiddagen får han veta att Simons kompis, Jonte, har blivit förgiftad. Han åt tydligen av Alriks mat precis innan han blev sjuk. Polisen vill prata med Alrik. Som tur är säger polisen att Alrik inte är misstänkt (tur för Alrik alltså, Thomas (Simons pappa, en riktigt dryg figur) blir jättesur av det). På halloween får Alrik och Viggo veta att syskonen Loke och Tove (som går i Viggos och Alriks skola) blev överfallna av en flicka i sönderslitna kläder. På något sätt gjorde flickan så att det kom näsdukar i Lokes och Toves halsar som gjorde så att de nästan kvävdes. Tove hade ett halloweenparty och Tove var på skolans spökvandring men båda blev överfallna av samma flicka. Alrik, Viggo, Magnar och Estrid lyckas luska ut vad det är för monster. Det är en myling (ett barn som blev dödat av sin mamma och vill hämnas på dennas nu levande barn). De måste hitta mylingens döda kropp och begrava den på en kyrkogård innan Loke och Tove blir dödade. Och mylingen kan nog göra ett undantag och döda Alrik eller Viggo också, om den vill… Jag måste säga att Pax-böckerna är väldigt bra. Det var min kompis Elmer som rekommenderade de till mig. Jag rekommenderar de!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s