Pax: Nidstången

Bildresultat för nidstången

Av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Betyg: 5 av 5.

Bröderna Alrik och Viggo är fosterbarn. De bor hos fosterföräldrarna Anders och Laylah, i Mariefred. Första dagen i skolan blir Viggo uppretad av en viss Simon och börjar slåss. Nästan direkt blir även Alrik inblandad. När träslöjdsläraren Thomas (som även är far till Simon) kommer för att få slut på bråket så förvrider Simon allting så att det ser ut som om det var Alrik och Viggo som startade bråket! Alrik blir så arg att han kastar stenar på glasruta. Då så kommer Magnar och Estrid. Som straff får Alrik och Viggo städa deras bibliotek. I biblioteket finns en förbjuden bokhylla som är låst med galler. Fast Viggo kan inte motstå frestelsen att ta nyckeln till den förbjudna bokhyllan från Estrid. Han låser upp gallret och tar en svart bok som han ögonblicket senare känner är kokhett. Ut ur boken kommer en orm! Till slut lyckas Alrik och Viggo döda monstret men när Magnar och Estrid kommer tillbaka så är en viss stång, kallad ”Nidstången” försvunnen! Om den kommer i orätta händer så kan gå riktigt illa för Alrik och Viggo och även hela Mariefred. Rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s