Rena rama stenåldern

Rena rama stenåldern (kartonnage)

Av Bengt-Åke Cras

Betyg: 4 av 5.

Den här boken handlar om en helt vanlig pojke i en helt vanlig stad. Tja, i början så är allt som händer också helt vanligt. I boken så kan det vara lite svårt att förstå om det är Bernhard – huvudpersonen – som berättar, eller om det hela händer i nutid. I mitten av boken är man tillbaka till där man var i början så det är lite förvirrande. Till handlingen. Bernhard är ständigt mobbad av den dumme killen Donald. En dag så tar han en omväg på ett litet berg. Han tar sig ner i en bunker, och vad hittar han där? Jo, en liten familj från stenåldern. För stenåldersflickan Tuva och hennes föräldrar Gorm och Björk är allting i den moderna världen helt okänt. De är ju vana vid grottor, vargar och stenyxor och inte bilar, höghus och datorer. Bernhard måste till varje pris få tillbaka stenåldersfamiljen till sin egen tid. För att lyckas måste han hitta ett tidsfönster. Men det är lättare sagt än gjort. Som tur får han hjälp av sin vän Jimmys mormor, Anna, som är arkeolog och expert på forntida språk. Men även med Annas hjälp är det inte lätt. Kommer Bernhard och hans medhjälpare Anna att lyckas få tillbaka stenåldersfamiljen tillbaka till sin egen tid? Rekommenderas.

En kommentar

  1. Ville de verkligen tillbaka? På många vis är det väl ändå bättre nu. Men det kanske inte vore så kul att bli något slags museiföremål för stenåldersforskare heller… Farfar

    Skickat från min iPhone

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s