Tillbaka till Pompeji

Av Kim M. Kimselius       

Betyg: 5 av 5.

Ramona ska åka till Pompeji med sin skolklass. De går runt i museet där kan man se gipsavgjutningar av Pompeji-borna. Sen går de till staden (eller rättare sagt det som finns kvar av den). Det är ganska intressant tycker Ramona. Plötsligt känner hon sig väldigt  sömnig. Hon går in bageri-ruinen för att ta en tupplur. När hon vaknar så ser hon sig omkring. Istället för en ruin ser hon ett livligt bageri! Då förstår hon att hon rest till det forntida Pompeji. Då kommer hon att tänka på det! När kommer vulkanen Vesuvius att få utbrott? Är det om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter? Det enda hon vet är att utbrottet skede år 79. Men vad är det för år just nu? Då träffar hon Theo. Hon får bo hos hans familj. Hon berättar om vulkanen, om det kommande utbrottet och om att hon kommer från framtiden. Men ingen tror henne! Kommer hon rädda Pompeji undan katastrofen? Den här boken är jätte spännande. Ska absolut läsas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s