Språkets sjunde funktion

Av Laurent Binet, Översatt av Sara Gordan

Betyg: 4 av 5.

Att den franske författaren och semiotikern Roland Barthes avled efter att ha blivit påkörd av en buss, det är välkänt – men visste ni att han i själva verket blev mördad? Laurent Binets poststrukturalistiska thriller tar oss med på en hisnande färd i sällskap med kommissarien Jacques B (initialerna är ingen slump) och lingvistforskaren Simon. Vi får träffa bulgariska agenter, hemliga ordensbröder med avhuggna fingrar, och förstås, gräddan av 70-80 talets parisiska intellektuella elit. Boken är en orgie i namedropping – Foucault, Althusser, Kristeva, Sollers, Deleuze, BHL och många andra passererar revy. Det är stundtals mycket underhållande. Kanske något av en fransk Da vinci-kod, fast mycket bättre. Rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s